torstai 19. huhtikuuta 2012

Letkuruokinta dieetti valloittaa ja kauhistuttaa

Viimeisin villitys laihduttajien keskuudessa on letkuruokinta dieetti! Kyllä, luit oikein, kyseessä on dieetti jossa laihduttajalle annetaan 10 päivän ajan ravintoa ainoastaan letkun kautta. Tämä dieetti ei siis sisällä laisinkaan kiinteää ruokaa. Letkuruokinta dieettiä vastustavat monet, mutta useat (etenkin naiset) ovat käyttäneet ko. laihdutusmenetelmää kun painoa on pitänyt saada paljon pois lyhyellä aikavälillä.

Miten letkuruokinta dieetti toimii?


Kyseinen menetelmä on hyvin yksinkertainen. Henkilölle asetetaan ruokintaletku nenään josta se johtaa vatsalaukkuun ja sitä pitkin henkilö saa ravintoa pieninä annoksina ympäri vuorokauden. Kaloreita vuorokaudessa tulee noin 800 ja hiilihydraatteja ei laisinkaan eli ravitsemus sisältää vain ja ainoastaan rasvaa sekä proteiinia. Tällöin elimistö menee ketoosiin ja se pystyy polttamaan rasvaa melko paljon lyhyessäkin ajassa vaikka suurin osa pudotetusta painosta onkin vain kehon nestettä.

Kenelle dieetti sopii – Jos kenellekään..


Yhdysvalloissa letkuruokinta dieetit ovat saavuttaneet erityisen suurta suosiota tulevien morsiamien keskuudessa jotka ilmeisesti ovat halunneet mahtua numeroa pienempään hääpukuun ja tehdä hoikemmalla ulkomuodolla vaikutuksen häävieraisiin. Myös joidenkin esiintyjien kuten näyttelijöiden tiedetään turvautuneen letkuruokintaan kun hampurilaisten tuomat rasvamakkarat eivät muuten ole ottaneet poistuakseen kropasta.

Mahdollisia haittoja


Näitä on useampiakin ja ei ihmekään että terveysviranomaiset eivät kyseisestä dieetistä ole juurikaan innostuneet. Mahdollisia haittoja ko. dieetti voi aiheuttaa mm. kilpirauhaselle, sepelvaltimolle sekä se voi hidastaa laihduttajan kehon metabolismia haitallisen paljon.

Vielä toistaiseksi letkuruokinta dieetti ei ole rantautunut Suomeen, mutta jos historia toistaa itseään, tullaan tätäkin dieettiä ennemmin tai myöhemmin markkinoimaan myös ylipainoisille Suomalaisille. Siinä vaiheessa en voi muuta kuin todeta että omalla vastuulla…

Kertokaahan nyt siis kaikki ylipainoiset miehet ja naiset miltä dieetti pelkällä letkuruokinnalla kuulostaisi, SANA ON VAPAA..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti